ОСТАННІ НОВИНИ

ЄС не погоджує умови договору про малий прикордонний рух

|

Європейська Комісія передала до МЗС України застереження щодо польсько-української угоди про малий прикордонний рух. Зокрема, застереження Єврокомісії стосуються ширини прикордонної зони.

За твердженням Єврокомісії, вимоги до українців щодо обов’язкового страхування здоров’я не відповідають євросоюзному закону. Прес-секретар відомства закордонних справ Пйотр Пашковський нагадав, чому польська сторона ставила цю умову у переговорах з Україною:

«Ми побоюємося, що при такому великому прикордонному русі, а мова йде про приблизно півтора мільйона осіб, які на основі цієї угоди перетинатимуть кордон, для наших лікарень могли б виникнути великі труднощі. Наш східний кордон небагатий, тому необхідність надання медичних послуг такій великій кількості гостей могла б значно послабити їх фінансовий стан», – повідомив Пйотр Пашковський.

Однак Єврокомісія вважає, що вимога обов’язкового придбання страхових полісів суперечить євросоюзному закону. Польська сторона сподівається, що або ЄС змінить своє розпорядження, або Україна погодиться на повторні переговори в цій справі.

Пйотр Пашковський повідомив, що застереження Єврокомісії стосовно ширини прикордонної зони – це значно менша проблема, проте треба буде ввести деякі зміни. Згідно з розпорядженнями ЄС, прикордонний пояс може мати ширину максимально до 30-и кілометрів, або, у виняткових ситуаціях, – до 50-и, передає Presstime.com.ua.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *