ОСТАННІ НОВИНИ

Кокотюха з Андрусяком читали дітям-сиротам свої твори

|

Відомий український письменник Андрій Кокотюха та поет Іван Андрусяк завітали учора, 8 травня, у сиротинець «Оранта» в Дрогобичі з літературним візитом та подарунками для дітей. Ця зустріч відбулася у межах спільного проекту львівської молодіжної християнської організації „Витанія” та київського видавництва „Грані-Т”, яке співпрацює з дитячими письменниками.

Автор “Звірячої абетки”, уродженець Івано-Франківщини Іван Андрусяк прочитав дітям свої вірші, поспілкувався з ними про життєві цінності, а також розповів про те, як він колись вирішив стати поетом під впливом земляка дрогобиччан Івана Франка. Андрій Кокотюха, відомий як «дорослий» письменник, але який віднедавна пише і дитячу прозу, зокрема є автором книги з серії «Життя видатних дітей», дізнався про літературні вподобання дітей-сиріт та висловив сподівання, що під час наступного візиту вони поділяться своїми враженнями від прочитаних книжок. Відтак, організатори благодійної акції подарували кожній дитині книжку з різних серій видавництва «Грані-Т» та пообіцяли обов’язково завітати ще раз до цього дитячого закладу. Натомість діти підготували письменникам святкову програму, яка передбачала народні танці, спів і декламування віршів.

У межах цієї акції автори завітали також до центральної дитячої бібліотеки в Дрогобичі, де Андрій Кокотюха розповів працівникам бібліотечної системи, що сам колись дуже хотів стати бібліотекарем, бо «так можна було мати доступ до багатьох книжок».

Повідомляє прес-служба МХО «Витанія».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *