ОСТАННІ НОВИНИ

Антимонопольний узяв під контроль проведення пробного тестування

|

Антимонопольний комітет України рекомендував Міністерству освіти і науки України та Українському центру оцінювання якості освіти нормативно врегулювати порядок проведення пробного тестування майбутніх абітурієнтів. За повідомленням сайту антимонопольного комітету, пропонують розробити та ввести в дію нормативно-правовий акт, який би визначав поняття, порядок та організацію платної послуги з проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання, зокрема кореспондентського.

Як встановив комітет, на сьогодні право надавати платні послуги з проведення пробного тестування має Український центр оцінювання якості освіти, який належить до сфери управління Міносвіти, разом із дев’ятьма своїми регіональними підрозділами. А також — обласні чи міські інститути післядипломної освіти та суб’єкти господарювання, які уклали з Центром відповідні договори на спільну діяльність.

При цьому, наразі немає жодного нормативного документа щодо пробного оцінювання, який би визначав конкретну процедуру проведення такого тестування, порядок формування вартості послуги тощо. За висновками комітету, відсутність єдиних вимог до порядку організації пробного незалежного оцінювання може призвести до ущемлення інтересів потенційних студентів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *