ОСТАННІ НОВИНИ

Українську олію в Європі зіпсували навмисне?

|

Близько 40 тис. тон соняшникової олії з України, які днями були вилучені з продажу санітарними службами Франції, Великобританії, Італії, Іспанії і Нідерландів, були забруднені навмисне. Про це в інтерв’ю інформаційному агентству «Agence France-Press» повідомив один з експертів Єврокомісії.

Як повідомляє «Deutsche Welle», хто і як міг додати мінеральні змащувальні масла в українську соняшникову олію, поки невідомо. За словами спікера Єврокомісії, розслідування у цій справі продовжується.

У Брюсселі підкреслюють, що забруднене масло не представляло серйозної риски для здоров’я.

Нагадаємо, в п’ятницю, 26 квітня, Агентство по безпеці харчових продуктів Іспанії (AESAN) розповсюдило інформацію про те, що в соняшниковій олії, сировина для виготовлення якого імпортується з України, були виявлені частинки мінеральних і паливних масел. В цілях безпеки AESAN наказало вилучити з продажу всю соняшникову олію, оскільки на даний момент невідомо, в масло яких марок могли потрапити шкідливі домішки.

Пізніше, згідно даним Французького управління по питаннях конкуренції, споживання і боротьби з порушеннями якості, партія неякісного рослинного масла, імпортованого з України, була виявлена у Франції, повідомляє proUA.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *