ОСТАННІ НОВИНИ

Європейці знайшли поклади нафти в українській олії

|

У Франції, Нідерландах, Іспанії та Італії відкликали з ринку українську олію через виявлення слідів нафти в ній. Про це повідомив 28 квітня на брифінгу представник Єврокомісії Майкл Манн, передає УНІАН.

“Вся ця олія була відкликана з ринку”, – сказав він.

Манн зазначив, що вперше частки нафти в соняшниковій олії українського походження були виявлені минулого тижня у Франції, після чого повідомлення про це було розповсюдження через систему швидкого попередження для країн-членів ЄС – РАПЕКС.

Водночас, він зазначив, що у Єврокомісії немає підстав вважати, що рівень нафти, виявлений в олії українського походження, міг серйозно вплинути на стан здоров’я людей.

“Аналіз, зроблений щодо вмісту нафти в соняшниковій олії, показав, що цей рівень не може викликати якихось серйозних захворювань, чи мати якійсь серйозний вплив на здоров’я людини. Однак, Єврокомісія та країни-члени ще вирішать, чи потрібно провести додаткові дії на рівні ЄС з оцінки рівня ризику щодо вмісту нафти в соняшниковій олії”, – сказав Манн.

Він також зазначив, що Єврокомісія сподівається обговорити це питання з представниками української влади, повідомляє proUA.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *