ОСТАННІ НОВИНИ

Уряд має формувати прем’єр-міністр, а Президент повинен мати право розпускати парламент – Гриценко

|

Анатолій Гриценко вважає, що зміни до Конституції України слід внести, однак поспішати з цим процесом не варто. Про це він сказав сьогодні під час зустрічі з журналістами в Центрі політичного прогнозування газети «Високий Замок».

За його словами, зміни до Основного Закону потрібно розробляти спокійно і неспішно, щоби уникнути тих перекосів, які ми вже тепер маємо через поспіхом ухвалені зміни наприкінці 2004 року.

Він вважає, що до Конституції потрібно внести такі положення, згідно з якими право формувати уряд належатиме виключно прем’єру, без теперішньої президентської квоти. Проте він проти суто парламентської республіки, він за те, щоби президента обирали під час виборів, і він мав би конституційне право розпускати парламент чи хоча б право проводити референдум з цього приводу.

Крім того, на думку Гриценка, потрібно змінити виборчу систему із закритих списків на пропорційну систему з регіональними списками, щоби депутати мали відповідальність за територію.

Також депутат виступає за притік свіжих сил та ідей у політику, бо всі зараз «варяться в соку, де вже немає нових поживних речовин».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *