ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові розпочався конкурс на найкраще читання поезії Ольжича та Теліги

|

У Львові розпочався вже традиційний ІІ міський конкурс читання поезій серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів, повідомляє прес-служба ЛКО «Молодий народний рух». Конкурс приурочений 101-й річниці від дня народження О. Ольжича та О. Теліги.

Як повідомив голова оргкомітету Тарас Левицький, конкурс покликаний популяризувати серед молоді творчість поетів-символів української нації О. Ольжича та О. Теліги та пробудити в учнів почуття патріотизму.

Зокрема, 18 квітня завершилися відбіркові тури у школах, які повинні обрати по два переможці (хлопець і дівчина), що стануть учасниками районного конкурсу.Учасники районного конкурсу читали по одній поезії на вибір, яка налічує не менше шести строф, та повинні знати коротку інформацію про життя і творчість О. Ольжича та О. Теліги.

Решта районних конкурсів проходитимуть: 21 квітня у Франківському районі – Будинок творчості дітей та юнацтва, 22 квітня у Галицькому р-ні – ЗОШ №34, вул. Замкнена, у Личаківському р-ні – ЗОШ №49, вул. О. Басараб, 4; 23 квітня у Шевченківському р-ні – Будинок школярів, вул. Грінченка, 4а та в Залізничному р-ні – ЗОШ №15, вул. Патона.

А 20 травня в актовому залі управління освіти департаменту гуманітарної політики Львівської міськради відбудеться фінальний конкурс переможців районних змагань та нагородження конкурсантів. Переможці конкурсу читців поезії О. Ольжича та О. Теліги матимуть змогу отримати безкоштовну путівку на море.

Організатори конкурсу– ЛОМГО «Клуб творчої молоді» та ЛМО „Молодий народний рух”, за підтримки управління освіти департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *