ОСТАННІ НОВИНИ

БЮТ звинувачує Ющенка у розвалі демократичної коаліції

|

Фракція Блоку Юлії Тимошенко у Верховній Раді України звинувачує Президента України та його оточення в протидії роботі Кабінету міністрів, перетворенні Секретаріат у глави держави та Рад и національної безпеки та оборони на центр протистояння Уряду , вн есенні розбрат у в демократичну коаліцію . Про це йдеться у заяві фракції, опублікованій сьогодні на офіційному сайті БЮТ.

Подаємо повний текст заяви:

«Фракція Блоку Юлії Тимошенко у Верховній Раді України, заради збереження демократичної коаліції та консолідації демократичних сил у парламенті й суспільстві, довгий час не зважала на агресивні і немотивовані, на найвищому рівні, випади проти коаліційного Уряду, персонально Прем’єр-міністра та демократичної коаліції.

Однак, нині спровоковане протистояння між главою держави, його секретаріатом з одного боку та Урядом демократичної коаліції з іншого зайшло настільки далеко, що мовчати більше не можна.

Тому Фракція Блоку Юлії Тимошенко у Верховній раді України заявляє:

– Глава держави і його оточення в угоду своїм політичним інтересам тотально руйнує всі починання та ініціативи демократичного Уряду.

– Заблоковано всі антикорупційні програми Кабінету Міністрів (зокрема, в галузі ринку землі у містах); фактично цим – зберігаються діючі корупційні схеми.

– Свідомо і цілеспрямовано роздувається паніка навколо інфляції в країні – прекрасно розуміючи, що тільки одна заява вищої посадової особи про інфляцію уже збільшує її на кілька відсотків.

– Блокується і гальмується процес цивілізованої приватизації, отже під загрозою Державний бюджет України і соціальна політика Уряду.

– Оточення президента намагається взяти під своє крило тіньові схеми в газовій сфері за рахунок національних інтересів України.

– Як і в 2005 році, Рада національної безпеки та оборони перетворена в центр протистояння Уряду. Цей орган формується в тому числі і за рахунок людей, які вкидають до суспільства провокаційні ідеї на кшталт надання російській мові статусу державної, виступають проти європейського вибору України.

– Оточення глави держави фактично захищає корумповане керівництво Фонду державного майна та Київської мерії.

– В результаті консолідуються лідери кланів та фінансово-олігархічних груп, які під виглядом благодійної діяльності намагаються повернутися до влади.

– Свідомо вноситься розбрат в демократичну коаліцію.

– Такі дії ганьблять, а окремі заяви принижують честь та гідність України у світі.

В ситуації, що склалася, Фракція Блоку Юлії Тимошенко вимагає від Президента України не втратити черговий шанс для демократичного розвитку Української держави, пропонуємо припинити руйнування і знищення демократичної коаліції. Ми наполягаємо на негайному скасуванні всіх указів та нормативних актів, які блокують роботу демократичного Уряду і дати йому нарешті працювати. Ми вимагаємо повернути діяльності Ради національної безпеки та оборони її державну суть і очистити цю структуру від випадкових людей.

Сьогодні, в ситуації світової економічної кризи та відродження агресивних антиукраїнських тенденцій за кордоном, Україна стоїть перед великими викликами, на які вона повинна адекватно відповідати. Нам прикро, що у цій непростій ситуації діяльність Президента України та його оточення не спрямована на консолідацію.

Тому будь-які плани і намагання, які сьогодні готуються в Секретаріаті глави держави на кшталт прямого президентського правління та „термінового референдуму” по Конституції дістануть адекватну відповідь.

Сказане нами жодною мірою не стосується наших колег та соратників по демократичній коаліції з блоку „Наша Україна-народна самооборона”. Ми стоятимемо до останнього, щоб зберегти демократичну коаліцію і нікому не дамо зруйнувати шансу для цивілізованого демократичного розвитку України.

Ми вважаємо, що в даній ситуації є лише один цивілізований і законний вихід на ухвалення змін до Конституції у Верховній Раді України, яка покінчить з безвладдям, безладом та поверне країну на шлях нормального демократичного розвитку в інтересах всіх її громадян. Треба також дати демократичному Уряду реалізувати нашу спільну Програму розвитку держави та всього українського народу ».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *