ОСТАННІ НОВИНИ

Концепцію нової Конституції представлять у Страсний тиждень

|

23 квітня на засіданні національної конституційної ради буде представлено концепцію, на основі якої буде виписано проект нової редакції Конституції.

Про це під час брифінгу розповіла заступник глави секретаріату Президента Марина Ставнійчук, повідомили «proUA»в прес-службі Президента.

Як відзначили в прес-службі, робоча група НКР розробила концепцію системного оновлення конституційного регулювання суспільних відносин в Україні, на основі якої буде виписано проект нової редакції Конституції.

Концепцію заплановано представити під час чергового засідання ради, яке планується на 23 квітня. Після того має відбутися і громадське обговорення представленого документа. Окрім того, оприлюднення Концепції буде передано Венеціанській комісії, яка орієнтовно протягом місяця надасть свої рекомендації.

Наприкінці травня може бути проведено круглий стіл за участю представників Ради Європи та Венеціанської комісії, зокрема з метою обговорити таку Концепцію, відзначила Ставнійчук.

Крім того, заступник глави секретаріату Президента закликала політичні сили не політизувати роботу НКР.

«На сьогодні підстав для політизації і навішування ярликів на роботу Національної конституційної ради немає», – сказала вона.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *