ОСТАННІ НОВИНИ

Провідні європейські експерти підкажуть львів’янам, як зберегти історичну спадщину

|

Протягом 18-19 квітня у Львові відбуватиметься зустріч експертів зі збереження історичної спадщини, метою якої є обмін досвідом у розв’язанні проблеми охорони та реконструкції історичних пам’яток і пошук нових можливостей для їх збереження. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Зустріч організовує Центр міської історії Центрально-Східної Європи спільно з управлінням охорони історичного середовища, за участю Українського національного комітету Міжнародної ради з питань пам’яток і визначних місць – ІСОМОS та Польського національного комітету IСOMOS.

Зокрема, під час робочої зустрічі говоритимуть про «Мультикультурну спадщину і проблеми її збереження та реставрації». Участь в обговоренні візьмуть 25 – 30 експертів історичної спадщини, серед них – представники міністерств культури і туризму країн Європи, представники фондів зі збереження історичної спадщини, представник міністерства національної спадщини Польщі, міністерства культури Нідерландів, українські історики. На зустрічі вони представлять свої наукові роботи щодо можливих заходів для охорони пам’яток і шляхів розв’язання проблеми збереження культурної спадщини Львова.

Також провідна експертка Польщі Романа Цєльонтковська представить методи для реабілітації пам’яток мультикультурної спадщини на прикладі готичного костелу в Маріанці.

«Представники Польщі і Нідерландів будуть вивчати стан пам’яток у Львові, після чого і надалі плануємо співпрацювати в рамках спільних проектів для збереження спадщини», – зазначила академічний координатор Центру міської історії Центрально-Східної Європи Тетяна Карпюк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *