ОСТАННІ НОВИНИ

Екологи закидають Добротвірській ТЕС забруднення навколишнього середовища

|

Працівники відділу інструментально-лабораторного та радіаційного контролю Держекоінспекції виявили нафтомасляну плівку в каналі охолоджуючої води, яка скидається з Добротвірської ТЕС. Як з’ясували екологи, джерелом забруднення теплообмінних вод є власне ця ТЕС. Забруднення води завдало збитків на понад 6тис. грн. Про це повідомляється на сайті Державної екологічної інспекції у Львівській області.

Згідно із результатом гідрохімічного аналізу відібраних проб води концентрація нафтопродуктів у фоновому створі не перевищувала гранично допустимих концентрацій, а на випусках №1 та № 2 уже перевищувала ГДК в 20,2 і 31,74 рази відповідно. Щоправда, вже у кінці березня якість води знову відповідала встановленим рибогосподарським нормам водокористування.

Варто зазначити, що аналогічні аварійні ситуації по забрудненню теплообмінних вод Добротвірської ТЕС виявлялись Держекоінспекцією і у 2005 та 2007 роках. За виявлені порушення природоохоронного законодавства посадові особи притягувались до адмінвідповідальності у вигляді штрафів, та нараховувались збитки на підприємство за забруднення поверхневих вод. У зв’язку з систематичністю випадків забруднення, Держекоінспекція листом від 27 березня зобов’язала організацію – ВАТ “ Західенерго” виявити джерело забруднення, розробити план заходів щодо його усунення та унеможливити повторні аварійні забруднення. Зокрема, матеріали перевірки скеровані в прокуратуру області для відповідного реагування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *