ОСТАННІ НОВИНИ

Податківці агітували за перехід на електронну звітність

|

Семінар «Подання податкової звітності в електронному вигляді. Переваги та особливості. Аналіз проблемних питань» пройшов сьогодні в приміщенні ДПА у Львівській області, передає відділу громадських зв’язків ДПА у Львівській області.

Як зазначила заступниця голови ДПА у Львівській області Надія Римарська, електронна звітність – це засіб, за допомогою якого платники можуть показати громадськості, що їх діяльність прозора і нарахування податкових зобов`язань відбувається в повному обсязі. Цей спосіб подачі звітності має очевидні переваги. По-перше, вона гарантує автоматичну перевірку документів на наявність арифметичних помилок. По-друге, дозволяє значно заощаджувати робочий час платників податків. По-третє, веде до зменшення паперового документообігу та підвищує рівень обслуговування платників податків. Платник податків особисто зацікавлений у поданні детальної інформації з ПДВ, що дозволить зменшити час на проведення податкових перевірок, зменшити кількість зайвих перевірок та забезпечить своєчасне відшкодування ПДВ, якщо він має на це право.

На сьогодні понад 8,5 тисяч осіб здають податкову звітність в електронному вигляді. «Завдяки активно проведеному інформуванню кількість платників податків Львівщини, які впроваджують пропоновану систему подання звітності в електронному вигляді у своїй діяльності, постійно зростає», – зауважив начальник управління інформатизації процесів оподаткування Олександр Качмар.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *