ОСТАННІ НОВИНИ

У Люксембурзі прооперують двох однорічних дітей із Львівщини

|

Двоє однорічних хлопчиків зі Львова та Стрия наступного місяця вирушать до Люксембурга, де їм проведуть операцію на серце. Безкоштовно прооперують цих дітей із вадами серця у межах співпраці Червоного Хреста Люксембурга та Львівської обласної організації Червоного Хреста. Про це під час сьогоднішньої прес-конференції розповів голова ЛОО Товариства Червоного Хреста Валентин Мойсеєнко, повідомляє Zaxid. net .

Співпраця Люксембурга та Львова за програмою “Допоможемо хворим дітям України з вадами серця” триває з 1991 року. Це єдиний такий проект в Україні. За цей час було прооперовано 265 дітей з різних регіонів України. Вартість однієї такої операції, яку українським дітям роблять безкоштовно, сягає 15-20 тис. грн. За час існування проекту його загальна вартість склала 4 млн. євро.

Як повідомив Валентин Мойсеєнко, щороку кількість дітей, яких оперують за кордоном у межах цієї програми, зменшується, оскільки покращується якість хірургії в Україні. Однак, незважаючи на це, Люксембург і Львів нещодавно підписали контракт на п’ять років щодо проведення таких операцій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *