ОСТАННІ НОВИНИ

Експерти УЄФА вважають, що за кілька років транспортна інфраструктура Львова суттєво покращиться

|

У рапорті УЄФА за підсумками наради з питань транспортної інфраструктури зазначено, що проектну документацію із транспортної інфраструктури Львів виконав на «високому рівні деталізації», що дозволить поетапно реалізовувати проект за проектом. Про це повідомляє прес-служба міської ради.

Такими висновками експерти УЄФА підсумували березневе засідання у Києві та погодили спільно із Міністерством транспорту та зв`язку України програму розвитку транспортної інфраструктури Львова до Євро-2012. Попередньо розвиток транспортної інфраструктури міста представники УЄФА обговорювали у листопаді 2007 р. під час перебування у Львові.

За оцінками УЄФА, один «транспортний» проект у Львові буде реалізовано за 2-3 роки. Загалом, для забезпечення транспортного сполучення між стадіоном та об`єктами туристичної інфраструктури, буде реконструйовано понад 100 км та збудовано понад 20 км нових доріг.

Для прикладу, у 2008 році проводитимуть реконструкцію вул. Городоцької (12, 24 млн. грн.), пл. Осмомисла (13,2 млн. грн.), пл. Торгова (8,3 млн. грн.) за кошти із міського бюджету. Також розпочнуть роботи із продовження трамвайної лінії до житлового масиву «Сихів», вартість робіт становить 115 млн. грн.

У зв’язку із будівництвом нових доріг та об’єктів до ЄВРО 2012 відповідні зміни були внесені до генерального плану Львова, особливо у південно-східній частині міста.

Представники УЄФА також акцентують увагу на розвитку нових маршрутів громадського транспорту та врегулюванні дорожнього руху.

Нагадаємо, 18 березня у Києві відбулося робоче засідання УЄФА за участі директора департаменту «Євро-2012» Олега Засадного, виконавчого директора ФФУ Івана Федоренка, представників Міністерства транспорту та зв’язку та Нацагентства з підготовки до Євро-2012.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *