ОСТАННІ НОВИНИ

У понеділок коаліцію чекають "розбірки"

|

Політрада «Нашої України – Народної Самооборони» вимагає скликати в понеділок, 14 квітня, загальні збори коаліції за участі всіх депутатів від фракцій НУНС та БЮТ та всіх членів уряду, включно з прем’єром Юлією Тимошенко і головою парламенту Арсенієм Яценюком.

Про це заявив голова політичної ради блоку В’ячеслав Кириленко по закінченні засідання політради за участі членів уряду від НУНС, повідомила «proUA»прес-служба НУНС.

«Ми зробимо все для єдності демократичної коаліції, тому ми ініціюємо проведення в понеділок загальних зборів коаліції за участі всіх депутатів обох фракцій і всіх членів уряду, включно з прем’єром і головою парламенту. Нам потрібно провести серйозну та відверту розмову і припинити взаємні звинувачення», – відзначив Кириленко.

За його словами, НУНС вже вкотре звертає увагу Тимошенко на той факт, що законопроект про внесення змін до держбюджету на 2008 рік досі не схвалено урядом і не внесено до парламенту. «Немає жодних перешкод до розгляду на сьогоднішньому засіданні Кабміну цього проекту, який давно готовий», – відзначив він.

«По-друге, ми вимагаємо від уряду нарешті звільнити з посади Голови Держкомархіву комуністку Ольгу Гінзбург, яка не лише не має гуманітарної освіти, а веде на цій посаді активну антиукраїнську діяльність, переслідує знаних фахівців архівної справи, заявляє про наміри засекретити інформацію про злочини комуністичного режиму», – сказав Кириленко, нагадавши при цьому, що у відповідності з коаліційною угодою на посаду Голови Держкомархіву, має бути призначено представника НУНС.

«По-третє, ми застерігаємо прем’єр-міністра від повторення спроб затвердити порядок проведення земельних аукціонів постановою Кабміну, оскільки така редакція постанови призведе до створення другої Тендерної палати, тільки з продажу землі», – додав він

Кириленко також повідомив про «стурбованість членів політради блоку все частішими діями керівництва БЮТ, які не погоджені з нашим Блоком, зате погоджені з Партією Регіонів, наприклад, голосування проти президентських законопроектів чи проти звільнення судді Конституційного Суду Станік».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *