ОСТАННІ НОВИНИ

Фінський посол примандрував до Львова

|

9 квітня у приміщенні облдержадміністрації відбулася зустріч першого заступника голови ЛОДА Валерія П’ятака із Надзвичайним і Повноважним Послом Фінляндії в Україні Крістером Міхельссоном, повідомляє прес-служба ЛОДА.

У ході зустрічі Валерій П’ятак ознайомив Крістера Міхельссона із “Стратегією розвитку Львівщини до 2015 року”. Перший заступник голови облдержадміністрації зазначив, що дана стратегія, у першу чергу, базується на потенціалі регіону.

Валерій П’ятак наголосив на важливості для області залучення іноземних інвестицій у розвиток бізнес-середовища регіону. ”Сьогодні ми маємо багато спільних підприємств із іноземними інвесторами. Запрошуємо також і фінських інвесторів до співпраці й, зі свого боку, гарантуємо вам безпеку для інвестиційної діяльності”, – сказав Валерій П’ятак.

Надзвичайний і Повноважний Посол Фінляндії в Україні, у свою чергу, відзначив, що на даному етапі у Львові справді спостерігається розвиток інвестиційної діяльності.

“Економіка Фінляндії багато в чому залежить від зовнішньоекономічних зв’язків, тому наша держава налаштована на співпрацю”, – розповів Крістер Міхельссон. Він також зазначив, що сьогодні в Україні діють понад 80 фінських компаній, проте рівень інвестицій ще є незначним.

“Найближчим часом я планую відвідати усі ті міста України, які прийматимуть чемпіонат Європи з футболу Євро-2012. Після цього я матиму зустріч із фінськими компаніями, які ведуть зовнішньоекономічну діяльність, та закликатиму їх інвестувати в інфраструктуру цих регіонів”, – наголосив Надзвичайний і Повноважний Посол Фінляндії в Україні.

Крістер Міхельссон також розповів, що на цей рік заплановано проведення у Києві та інших містах України ряду виставок на тему: “Екологічне міське планування”.

“Я гадаю, що ця тема є актуальною для багатьох європейських міст, а Фінляндія має досвід для запозичення у цій сфері. Якщо спостерігатиметься зацікавлення, ми проведемо аналогічну виставку і у вашому місті”, – сказав Надзвичайний і Повноважний Посол Фінляндії в Україні.

“Моє завдання сьогодні – сприяти розвитку стосунків між Фінляндією та Україною. Як я уже зазначив, планую багато подорожувати містами України. Переконаний, що цей мій візит до вашого міста – не останній”, – резюмував Крістер Міхельссон.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *