ОСТАННІ НОВИНИ

Кміть зацікавився гральним бізнесом

|

Т.в.о. голови ЛОДА Микола Кміть провів сьогодні у Львівській облдержадміністрації нараду щодо ситуації у сфері грального бізнесу у Львівській області. Про це інформує прес-служба ЛОДА.

Під час наради йшлося про те, що згідно із розпорядженням голови облдержадміністрації від 2 квітня 2008 року №300/0/5-08 «Про перевірки» в цьому році перевірками буде охоплено всі гральні заклади, які розміщені у районах та містах обласного значення в т.ч. м. Львів.

Учасники наради констатували, що суб’єкти господарської діяльності у сфері грального бізнесу переважно орендують приміщення в орендаря, який має акт введення в експлуатацію та здійснюють ремонт без технічного переобладнання. Ряд суб’єктів підприємницької діяльності (понад 70 одиниць) не мають актів на введення в експлуатацію. У випадку їх неоформлення, буде розглянуто питання про позбавлення ліцензії на даний вид діяльності. Заслухавши дану інформацію, т..в.о. голови Львівської облдержадміністрації Микола Кміть дав доручення структурним підрозділам ОДА спільно з Державною податковою адміністрацією у Львівській області провести впорядкування бази даних для відстеження відповідності виданих торгових патентів до кількості гральних автоматів в розрізі суб’єктів підприємницької діяльності на території Львівської області.

Загалом по області в сфері грального бізнесу на сьогоднішній день здійснюють свою діяльність 77 суб’єктів господарювання, що на 6 СПД менше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року

Станом на 7 квітня 2008 року видано 119 ліцензій та 744 копії ліцензії на провадження господарської діяльності з організації та утримання тоталізаторів, гральних закладів. В районах та містах області розміщено 70 %, а в м. Львові 30% гральних закладів.

Учасниками наради було відзначено, що одним із найбільш актуальних проблемних питань у сфері грального бізнесу є лояльна законодавча база. Саме тому, враховуючи практичний досвід проведених робочими групами перевірок, та з метою зменшення соціальної напруги в суспільстві, незадоволення населення невпорядкованим розміщенням об’єктів ігрового бізнесу були надіслані листи Верховній Раді України, Кабінету Міністрів України, Міністерству фінансів України з пропозиціями стосовно внесення змін та доповнень до Закону України від 1 червня 2000 року № 1775 „Про ліцензування певних видів господарської діяльності” та пункту 52 Постанови Кабінету Міністрів України від 4 липня 2001 р. №756 «Про затвердження переліку документів, які додаються до заяви про видачу ліцензії для окремого виду господарської діяльності».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *