ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські студенти УКУ обговорять питання НАТО та поспілкуються із миротворцями

|

11-12 квітня відбудеться ХІ Всеукраїнська науково-практична конференція для студентів та молодих науковців «Конфлікти і примирення крізь призму віри», яку організовує Інститут релігії та суспільства Українського Католицького Університету. Про це повідомляє відділ інформації та зовнішніх зв’язків УКУ.

Тема конференції обрано невипадково, адже цього року світова спільнота відзначає багато важливих дат, серед яких – 60-та річниця прийняття Організацією Об’єднаних Націй Загальної Декларації прав людини, 60-ті роковини з дня смерті Махатми Ґанді, 45-та річниця проголошення енцикліки Івана ХХІІІ Мир на землі. Ці події були надзвичайно важливими для означення миру, війни, примирення в ХХ столітті.

«Щороку ми шукаємо максимально резонансну тему для конференції Інституту, щоби спровокувати живу й цікаву дискусію, адже наша мета – не лише пошук наукових аргументів, а й створення дискусійного майданчика. Крім того, ми хочемо дати духовну площину, на основі якої різні конфесії, релігії, а також нерелігійні люди можуть спільно обговорювати тему, яка є важливою в суспільстві. Звичайно, ми не хочемо надмірної політизації дискусії, але відкриті на питання, які суспільство обговорює сьогодні, наприклад, про Косово чи питання Україна-НАТО. Просто дивитися на них ми пропонуємо крізь призму віри», – прокоментувала директор Інституту релігії і суспільства д-р Леся Коваленко.

Під час конференції заплановано зустріч із українськими миротворцями, які брали участь в операціях на Балканах, в Іраку і в Сьєрра-Леоне. Вони поділяться своїм досвідом та покажуть документальний фільм про миротворчі операції.

На участь у конференції подали заявки з Києва, Харкова, Одеси та Ужгорода. Серед почесних доповідачів конференції –Крістіна Гантель-Фрейзер, професор Інституту вирішення конфліктів (Університет Вікторії, Канада) та професор УКУ. Також виступлять Катрін Гертоґ – працівник Центру дослідження миру й стратегій (Лювенський Католицький Університет, Бельгія), та Мирослав Маринович – віце-ректор із питань призначення та місії УКУ, президент Інституту релігії та суспільства УКУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *