ОСТАННІ НОВИНИ

Псевдопрозорість Садового: круглий стіл про підготовку до Євро-2012 перетворили на лизоблюдство

|

Ані громадськість, ані журналісти Львова так і не отримали сьогодні відповідей та інформації про «проблеми та перспективи» проведення у місті Євро-2012. Анонсований на сьогодні круглий стіл за участю міського голови Андрія Садового, його команди та представників громадськості перетворився на безпідставне самовихваляння міської влади та лизоблюдство зі сторони досі невідомого «Комітету громадського контролю ЧЄ-12».

Розчарування номер один:

Власне, першим розчаруванням заходу стала фактична відсутність представників громадських організацій із хоча б мінімально опозиційним ставленням до позиції міської влади щодо підготовки до Євро-2012. Причина цього, за словами присутніх депутатів ЛМР, відсутність попередньої інформації про проведення круглого столу. Зрештою, відсутня була не лише інформація, але і місця для потенційних учасників за «круглим столом» чи, бодай, у приміщенні, в якому він проводився.

Відтак, формат «круглого столу», який передбачає дискусію та обговорення проблемних питань, перетворився на формат самовихваляння та лизоблюдства у найкращих традиціях жанру.

«Громадський контроль» під контролем Садового?

Наступним, навіть не розчаруванням, а міні-шоком, стала оцінка проблем і роботи міської влади із підготовки до Євро-2012 з боку громадської організації «Комітет громадського контролю ЧЄ-12». Позиція, так званого, громадського контролю стала навіть не дублюванням самовихвалянь міської влади, а просто таки активним лобіюванням її інтересів.

«Якщо ця влада зможе підготувати місто до Євро-2012, то вона стане найкращою владою за всю історію існування Львова», – зазначив, зокрема, екс-мер Львова, а сьогодні новопризначений співголова цього Комітету Василь Шпіцер. Він також не забув обуритися не найкращою грою львівських «Карпат», яким із невідомих простим смертним причин виділив не менше половини часу свого виступу. Натомість реальній оцінці стану та проблемам підготовки Львова до Євро-2012 у виступі пан Шпіцер присвятив мінімум часу.

А сам Садовий…

А сам міський голова Андрій Садовий, від якого нарешті сподівалися почути про реальний стан підготовки міста до Євро-2012 та задати давно наболілі питання, виявився спритнішим від усіх. Після того, коли міському голові як «найвідповідальніший особі у підготовці міста до Євро-2012» передали слово із проханням розкази про стан справ, пан Садовий утримався від широких розповідей, передавши слово своїм «молодшим колегам». Коли ж це «слово» дійшло до звітування директора департаменту з підготовки до Євро-2012 Олега Засадного, Андрій Іванович і взагалі покинув круглий стіл.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *