ОСТАННІ НОВИНИ

У першому кварталі в області зібрано понад пів мільярда податків

|

Головне фінансове управління облдержадміністрації повідомляє, що за 3 місяці п.р. до загального фонду зведеного бюджету області мобілізовано 513,9 млн. грн. податків, зборів і неподаткових платежів, що становить 104,5% до плану на І квартал. Про це повідомляє сайт ЛОДА. Порівняно з відповідним періодом 2007 року надходження збільшилися на 149,4 млн. грн., або 41%.

Розрахункові показники Міністерства фінансів на 3 місяці 2008р. за доходами виконано в усіх містах та районах області. Проте у Бориславі, Дрогобичі, Моршині, Стрию та Буському, Радехівському, Сокальському і Яворівському районах не виконано план за січень-березень. Порівняно з відповідним періодом минулого року зменшилися надходження власних доходів до бюджетів Стрия (на 5,8%) та Стрийського району (4,5 %).

Забезпечено виконання плану надходжень до зведеного бюджету області податку з доходів фізичних осіб, плати за землю, єдиного податку для суб’єктів малого підприємництва, плати за торговий патент на деякі види підприємницької діяльності, плати за оренду комунального майна, плати за ліцензії на певні види господарської діяльності, державного мита. Водночас, планові показники з надходжень податку на прибуток підприємств комунальної власності та місцевих податків і зборів не виконано.

Одним із вагомих факторів, що негативно впливають на виконання дохідної частини місцевих бюджетів, залишається наявність значного податкового боргу. Обсяг недоїмки з платежів на 1 березня становить 21,7 млн. грн., із яких 10,7 млн. грн. – з плати за землю. Найбільше заборгували платники у містах Львові – 10,3 млн. грн., Дрогобичі – 1,3 млн. грн., Червонограді – 1,8 млн. грн., Жидачівському районі – 2,1 млн. грн. Суттєве зростання боргів перед бюджетом, порівняно із початком року, допущено у Бориславі (на 18,3%), Пустомитівському (на 33,2 %) та Перемишлянському (на 61,1 %) районах.

У І кварталі ц.р. в області до державного бюджету мобілізовано 1397,0 млн. грн. доходів, за рахунок яких здійснюється відрахування дотації вирівнювання місцевим бюджетом. Це становить 114,1% до планових завдань та на 446,2 млн. грн., або 46,9%, більше, порівняно з відповідним періодом 2007 року. Поряд із цим, на 19,5 млн. грн., або 2,7%, не забезпечено виконання планових завдань податковими органами. Натомість, митними органами план перевиконано на 190,6 млн. грн., або 39,7%.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *