ОСТАННІ НОВИНИ

Національна еліта повинна зробити все для вступу України в НАТО – Парубій

|

Народний депутат від НУНС Андрій Парубій переконаний, що національна еліта має зробити все, аби в грудні цього року Україні дали зелене світло для вступу у НАТО. Про це передає прес-служба депутата.



“Я переконаний, що вчора ми отримали позитивний сигнал від НАТО. Позитивний саме в тому аспекті, що всі держави НАТО вперше визнали, що Україна має стати членом Альянсу. Перенесення протокольної частини на грудень має стати для нас тим часом, коли вся національна українська еліта сконцентрується навколо того, аби зробити вступ до НАТО загальнонаціональним проектом”, – сказав А.Парубій.

Як повідомлялося, учора на саміті країн – членів НАТО було ухвалено рішення перенести розгляд питання про приєднання України до ПДЧ на грудень цього року.

“Пояснити суспільству важливість цього кроку для української державності є головним завданням національної еліти, особливо в контексті агресивних наступальних кроків, які сьогодні робить Росія. До грудня треба зняти з порядку денного аргумент щодо того, що в Україні не всі підтримують вступ до НАТО. У цьому напрямку повинні працювати всі – уряд, українська інтелігенція, до якої звернувся Президент під час національного форуму, політичні партії, громадські структури”, – підкреслив Парубій.

На думку депутата, Україні вдасться залучити на свій бік Францію та Німеччину. “Ми повинні нагадати цим країнам про певні історичні уроки. Зокрема, на Паризькій мирній конференції 1920 року саме за ініціативи Франції не була підтримана українська державність. Унаслідок цього ми увійшли до складу Радянського Союзу, а потім мали мільйони загиблих під час Голодомору. Німеччині ми повинні нагадати про пакт Молотова-Рібентропа”, – наголосив депутат.

“Україні варто звернутися не тільки до еліти цих держав, але й до суспільства, щоб вони не дозволили чільникам своїх країн керуватися у своїх рішеннях зовнішньополітичними інтересами Російської Федерації та економічним шантажем із боку цієї країни”, – сказав Андрій Парубій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *