ОСТАННІ НОВИНИ

НАТО задовільнило Ющенка

|

Президент Віктор Ющенко заявляє про надання Україні чітких перспектив членства в НАТО на самміті альянсу в Бухаресті (Румунія). Про це він заявив журналістам в Бухаресті, передають «Українські новини».

«Сьогодні досягнуто два консенсуси. Перший – це загальна позитивна оцінка сприйняття української заявки щодо приєднання до ПДЧ і досягнення єдності щодо того, що всі члени НАТО підтвердили, що країни Україна і Грузія стануть членами НАТО», – сказав Президент.

За його словами, для України запропонована окрема процедура приєднання до Плану дій щодо членства в альянсі, а саме – було дано доручення міністрам закордонних справ країн-членів НАТО провести до грудня оцінку ступеня готовності країни на приєднання до ПДЧ в альянсі. Міністри закордонних справ країн-членів альянсу наділяються повноваженнями для ухвалення заявки України до ПДЧ в НАТО.

«Якщо говорити про ПДЧ, то передбачається, що в грудні поточного року члени альянсу через відповідне доручення міністрів закордонних справ повернуться до позитивного рішення по даному моменту», – сказав Ющенко.

Ющенко позитивно оцінив результати Бухарестського самміту альянсу для України, відзначивши, що всі без виключення країни-члени НАТО позитивно оцінили заявку України на приєднання до ПДЧ в альянсі, а багато країн навіть висловлювалися за надання Україні членства в НАТО без проходження ПДЧ.

Як повідомлялося, 3 березня НАТО переніс розгляд питання про приєднання України до Плану дій щодо членства в альянсі на грудень.

Раніше Ющенко заявив, що Україна повністю відповідає критеріям, які необхідні для приєднання до Плану дій щодо членства в НАТО, повідомляє proUA.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *