ОСТАННІ НОВИНИ

Інвестувати в інфраструктуру Львова стане простіше

|

Львівська міська рада на сьогоднішньому пленарному засіданні прийняла ухвалу «Про порядок залучення коштів інвесторів на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста». За неї проголосувало 78 депутатів.

Згідно з ухвалою, змінюється методика розрахунку інвестиційного внеску. Суттєвою ознакою зміненої методики є застосування нового принципу визначення вартості будівництва для розрахунку внеску. При будівництві (реконструкції) об’єктів будь-якого призначення розмір інвестиційного внеску визначають у розмірі 5% вартості будівництва об’єкта.

Таким чином, вартість будівництва розраховуватимуть на підставі показників вартості спорудження житла в регіоні, що її затверджують щоквартально центральні органи виконавчої влади з питань містобудування та архітектури, а не на підставі вартості, розрахованой в проектно-кошторисній документації на об’єкт.

«Наповнення міського бюджету зросте вдвічі. Ухвала передбачає, що кожен суб’єкт підприємницької діяльності буде тратити менше часу на підрахунки і на початок будівництва зможе обрахувати точний розмір інвестиційного внеску. Крім того, упорядковують та спрощують процедуру сплати внеску», – прокоментував прийняту ухвалу перший заступник міського голови Львова Олег Синютка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *