ОСТАННІ НОВИНИ

100 днів Пісного: генерал починає і поки що виграє

|

100 днів перебування на посаді нового начальника міліції Львівщини В.Пісного також стали медіа-приводом. Причому, з боку самих правоохоронців, які хотіли поділитися своїми напрацюваннями з представниками ЗМІ. І попри певну частку піару, Василь Пісний мав про що казати. Врешті, такий крок виглядає цілком логічним, якщо зважати на те, що заміна Цимбалюка на Пісного виглядала в очах частини громади не зовсім вмотивованою.

З одного боку, за час його перебування на цій посаді було ліквідовано кілька злочинних груп, які передовсім діяли у «бізнесі» викрадення автомобілів. Для всіх міліцейських начальників області, починаючи від Максимова, це була серйозна проблема, бо Львівщина у цій царині давала фору всім регіонам України. І те, що за три місяці вдалося ліквідувати три злочинні групи і низку відстійників, безперечно, є заслугою нового начальника.

Крім того, показовою є історія з трамадолом та аптекою «Доктор», де все таки змогли взяти продавця цього зілля, і вперше за багато років постало реальне питання про закриття цих закладів. Щоправда, не відомо, чим закінчиться ця історія, адже цей бізнес має дуже великі можливості. Відтак, зовсім не гарантовано, що судове рішення буде збігатися з думкою громади про це явище.

Також «бонус» пан Пісний заробив і в плані «земельних» справ. «Львівський портал» колись писав про те, що правоохоронці взялися перевіряти дотримання закону у цій сфері, і вже зараз можна сказати, що зробили це недаремно – викрито 18 випадків порушення чинного законодавства і за цими фактами прокуратура порушила кримінальні справи. Але тут питання також залишається відкритим, бо низка перевірок триває, і до якого рівня вони дійдуть – все ще невідомо.

Також якоюсь мірою, можна вважати успіхом і кадрові перестановки в структурних підрозділах ГУМВСУ – ймовірність втрати місця, особливо, для вищих чиновників ОВС, стає певним стимулом для того, щоби займатися роботою хоча б вряди годи, а не лише задля власної вигоди.

Водночас кадрова проблема залишається чи не найбільш болючим місцем для В.Пісного, бо вже здійснено низку перестановок, а їх треба робити далі. Старим кандидатом залишається УБОЗ, а до нього додалися УБНОН та низка керівників райвідділів у Львові та в районах.

Є і ще один нюанс – ефективна робота нового керівництва призводить до активізації людей, які мають частку в різних видах кримінального і напівкримінального бізнесу. Відтак, розпочинаються ігри щодо компрометації та усунення нового начальства, аби зберегти спокій і доходи. Тому реально боротьба щойно починається. І хто у ній вийде переможцем – прогнозувати поки важко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *