ОСТАННІ НОВИНИ

Концесійну дорогу до Львова будуватимуть німці

|

Німецька фірма хоче будувати концесійну автомобільну дорогу «Краковець-Львів», повідомив сьогодні під час прес-конференції т.в.о голови ЛОДА Микола Кміть.

За його словами, німецька компанія викупила право концесії у фірми зі Львова і готова розпочати будівництво дороги. Справа лише за тим, щоб Укравтодор підписав із німцями відповідну угоду, де будуть певні державні гарантії.

За даними М.Кмітя, вартість 100 км дороги становитиме майже 1 млрд. євро, і нові інвестори можуть збудувати її за два роки. Продовження цієї дороги до Рівного вартуватиме ще два млрд. євро за цінами цього року.

Будівництво першої в Україні концесійної автомобільної дороги “Львів-Краковець” мало розпочатися ще в серпні 2004 року. 22 липня того року відповідний контракт підписали консорціум “Трансмагістраль” (Україна) та фірма NECSO Entrecanales Cubiertas S.A. (Іспанія) у Києві.

Планувалося, що на будівництві будуть задіяні 10 тисяч українських робітників, а загальна вартість проекту складала 1 мільярд 634 мільйони 825 тисяч гривень (60% з яких фінансує фірма NECSO, 40% – “Укравтодор”). Протяжність концесійної дороги 82,5 кілометри. За умовами концесії її термін мав скласти – 49 років, а на 50-ий компанія повинна провести капітальний ремонт дороги та передати її у державну власність.

Однак цей проект не був реалізований, відтак будівництво дороги відклалося на невизначений термін.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *