ОСТАННІ НОВИНИ

Вандали знищили хрест перед Вірменським собором

|

На цих вихідних вандали зруйнували дерев’яний хрест перед входом до Вірменського собору у Львові та обписали фасад церкви. Про це повідомила прес-секретар Координаційної наглядової ради з питань реставрації та реновації ансамблю Вірменської вулиці Ольга Ігнатова з посиланням на настоятеля собору отця Тадеоса.

Депутат Львівської міської ради Вардкес Арзуманян звернувся в управління охорони історичного середовища, аби їхні працівники зафіксували факт знищення пам’ятки, а також забрали хрест з приміщення церкви. До речі, за словами о. Тадеоса, до нього вже приходив експерт з управління, який заявив, що готовий запропонувати вірменам людину, яка цей хрест відреставрує. Щоправда, за кошти вірмен.

До речі, це вже аж ніяк не перший акт вандалізму, вчинений щодо Вірменського собору і не перша заява до правоохоронців, яку написав о. Тадеос.

За словами Вардкеса Арзуманяна, заяви в міліцію з проханням посилити охорону проходу з вул. Лесі України до вул. Вірменської писали неодноразово. «У цьому проході постійно збирається молодь, поведінка якої, м’яко кажучи, є не зовсім коректною. Ми не вважаємо, що дії вандалів скеровані саме проти Вірменського собору. Якби на цьому місті була інша християнська святиня, то постраждала б вона, – каже Вардкес Арзуманян. – Сподіваюся, що нове керівництво міліції зверне увагу на охорону пам’яток архітектури. Зрештою, правоохоронці мають спеціально відведені місця, де стоять машини державної служби охорони. Ці місця можна облаштувати біля церков, і в такий спосіб убезпечити їх від вандалізму».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *