ОСТАННІ НОВИНИ

Підписано угоду щодо реалізації українсько-австрійського проекту «Золота підкова Львівщини»

|

Церемонія підписання угоди про започаткування спільного українсько-австрійського проекту «Золота підкова Львівщини» відбулася сьогодні у Львівській облдержадміністрації. Як передає прес-служба ЛОДА, угодою передбачено провести заходи із забезпечення охорони об`єктів культурної спадщини на території Львівської області, які формують так звану “Золоту підкову Львівщини”.

Сторони передбачають реалізувати їхні наміри, згідно з умовами цієї угоди, до 2015 року.

Здійснення проекту планують у три етапи. На першому етапі – етап розробки концепції реалізації проекту – сторони мають намір: здійснити підготовку концепції проекту на основі опрацьованих аналітичних матеріалів й інших необхідних документів. На другому етапі – етапі розробки інвестиційних пропозицій – сторони мають намір, відповідно до умов затвердженої концепції проекту, розробити й укласти договір щодо підготовки пакету інвестиційних пропозицій щодо кожного з об`єктів. На третьому, завершальному, етапі проекту – етапі реалізації інвестиційних пропозицій – сторони мають намір: згідно із затвердженим на другому етапі пакетом інвестиційних пропозицій і чинним законодавством України провести серед потенційних інвесторів конкурси та тендери, спрямовані на реалізацію вказаних пропозицій, згідно із запропонованими учасниками конкурсів і тендерів інвестиційними проектами.

У рамках проекту сторони мають намір охопити такі об`єкти культурної спадщини:

пам`ятка архітектури XVII ст. – ансамбль фортеці у м. Бродах; пам`ятка архітектури XVIII ст. – будівля синагоги у м. Бродах; пам`ятка архітектури XVII – XVIII ст. – ландшафтно-архітектурний комплекс Підгорецького замку в с. Підгірці Бродівського району; пам`ятка архітектури XIV – XVII ст. – ансамбль Олеського замку в смт. Олесько Буського району; пам`ятка архітектури XVIII ст. – ансамбль монастиря капуцинів у смт. Олесько Буського району; пам`ятка архітектури XVII ст. – ансамбль замку в м. Жовкві; північно-східний квартал втраченої забудови пл. Вічевої у м. Жовкві; пам`ятка архітектури XVII ст. – ансамбль замку в м. Золочеві; пам`ятка архітектури XIV – XVIII ст. – ансамбль Поморянського замку у смт. Поморяни Золочівського району; пам`ятка архітектури XIV – XIX ст. – ансамбль Свіржського замку у с. Свірж Перемишлянського району; пам`ятка архітектури XIV – XVII ст. – замок у Старому Селі, с. Старе Село Пустомитівського району; пам`ятка архітектури XVI – XVII ст. – замок Гербуртів у м. Добромиль Старосамбірського району; пам`ятка археології, історії та культури – городище літописного міста Тустані, що у с. Урич Сколівського району.

Сторони передбачають, що реалізація кожного етапу, передбаченого цією угодою, відбуватиметься в такі терміни: реалізація першого етапу – не пізніше шістдесяти календарних днів з дня підписання угоди; реалізація другого етапу – не пізніше 30 вересня 2008 року; реалізація третього етапу – до кінця 2015 року.

В угоді зазначено, що сторони прогнозують таку фінансову участь у реалізації проекту: на першому етапі сторони не передбачають їхньої прямої спільної фінансової участі в реалізації проекту; планують, що на цьому етапі необхідні роботи виконає кожна зі сторін своїми власними ресурсами; на другому етапі консорціум залучає на реалізацію цього етапу кошти на суму 400 000 (чотириста тисяч) євро, а рада передбачає та виділяє з обласного бюджету кошти, необхідні для повноцінного функціонування комунального підприємства та здійснення ним протягом 2008 року запланованих робіт; на третьому етапі рада передбачає в обласному бюджеті 2008 року кошти, необхідні для підготовки та проведення передбачених чинним законодавством конкурсів і тендерних процедур, а в обласному бюджеті всіх наступних років – кошти, необхідні для здійснення поточного моніторингу процесів реалізації інвестиційних проектів, що перемогли на проведених конкурсах і тендерах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *