ОСТАННІ НОВИНИ

Понад півмільйона випускників зареєструвалися для участі в тестуванні

|

512 тисяч випускників середніх загальноосвітніх шкіл зареєструвалися для участі в незалежному оцінюванні. Про це повідомив під час прес-конференції прем’єр-міністра Юлії Тимошенко міністр освіти і науки України Іван Вакарчук.

«Ми, фактично, уперше в історії нашої держави проводимо таку масштабну реформу, але робимо це глибоко продумано. На сьогодні зареєстрованих є понад півмільйона, тобто 512 тисяч, всього зареєструвалося 522 тисяч, але частина з них реєструвалася двічі, а то й тричі», – зазначив Іван Вакарчук.

«Історичний досвід людства свідчить про те, що саме таке незалежне оцінювання знань випускників шкіл є найбільш прозорим і найбільш ефективним кроком кожної молодої людини до вищої освіти. Усі країни, що на території колишнього Радянського Союзу, перейшли на зовнішнє оцінювання знань молодих людей, які бажають вступати до вищих навчальних закладів. І ось Україна робить цей крок цього року останньою. Щодо ефективності, безумовно, як я вже сказав, це не є прорив, а це природний крок, який, крім того, задекларовано в програмі дій уряду, і цей крок обговорювали на різних рівнях», – розповів міністр освіти.

А що стосується вступу України до Болонського процесу, то Іван Вакарчук зазначив, що до 2010 року, коли всі країни Європи презентуватимуть свої досягнення участі в цьому процесі, наша держава здійснить усі необхідні кроки, щоб вступити до цього процесу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *