ОСТАННІ НОВИНИ

Число підприємств, де виплачували зарплатню в конвертах, скоротилося удвічі

|

2007 рік засвідчив, що у Львівській області налічується 2346 підприємств, які нараховували середньомісячну заробітну плату на рівні, нижчому за встановлений розмір мінімальної заробітної плати, передає відділ громадських зв’язків ДПА у Львівській області. Порівняно з аналогічним періодом минулого року кількість таких підприємств зменшилася на 2349 (4695 підприємств – за 2006 рік).

Зменшено чисельність юридичних осіб, які нараховують заробітну плату найманим працівникам нижче від законодавчо встановленого мінімального розміру та забезпечено додаткові надходження до бюджету податку з доходів фізичних осіб у 2007 році в сумі 4,6 млн грн. За минулий рік і два місяці 2008 року підвищили рівень виплати заробітної плати 5426 підприємств.

Одним з факторів впливу на керівників підприємств, які „мінімізують” заробітну плату, є передача матеріалів до прокуратури. У 2007 році до органів прокуратури передано інформаційні матеріали щодо 825 підприємств (зокрема щодо 17 – з незначною кількістю працюючих та валовими доходами понад 1 млн грн), які виплачували заробітну плату працівникам нижче встановленого мінімуму. З них підвищили рівень виплати заробітної плати 353 підприємства.

З питань порушення податкового законодавства у виплаті заробітної плати за 2007 рік перевірками охоплено 2752 суб’єкти господарювання (фізичних та юридичних осіб). За наслідками перевірок донараховано 9,3 млн гривень податку з доходів фізичних осіб та штрафних санкцій. Виявлено 332 випадки виплати заробітної плати cуб’єктами підприємницької діяльності – фізичними та юридичним особами за рахунок “тіньових коштів”, 810 випадки надання матеріальних та соціальних благ без утримання податку.

У січні-лютому 2008 року проведено 424 документальні перевірки суб’єктів господарювання (фізичних та юридичних осіб) з питань дотримання вимог чинного законодавства під час виплати заробітної плати, за результатами яких донараховано 1,3 млн грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *