ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина популяризуватиме своє мистецтво за кордоном

|

Управління культури та туризму Львівської облдержадміністрації цього року основні пріоритети у своїй діяльності ставить на інвестування тих культурних заходів, які популяризуватимуть мистецьке життя Львівщини по всій Україні та за її межами. Про це сьогодні під час колегії повідомила начальниця управління культури та туризму ЛОДА Галина Дорощук.

Зокрема, протягом цього року в області заплановані міжнародні, всеукраїнські, обласні фестивалі та конкурси. Серед них міжнародні традиційні музичні фестивалі «Віртуози» та «Контрасти», театральні – «Золотий Лев» та інші. Одними із найважливіших стануть заходи у рамках відзначення Року замків та палаців Львівщини.

Піклуватиметься цьогоріч управління культури та туризму Львівської облдержадміністрації також про підтримку та розвиток культурного життя у сільській місцевості. У 2008 році реалізовуватимуть мистецькі проекти театральних установ та концертних організацій, щоб об’єднувати молоді таланти у сільських районах Львівщини.

Традиційним стане також міжнародний «Форум видавців» у Львові та обласний тур Всеукраїнського конкурсу «Найкращий читач України-2008» на підтримку української книжки. На запланованих ювілейних проектах в області вшанують пам`ять письменників, артистів, художників та інших видатних діячів. У рамках всеукраїнської програми популяризації культури області, в багатьох містах України пройдуть виставки львівських художників, музичні фестивалі спільно з представниками інших областей. Крім того, заплановано, що львівські письменники їздитимуть в гості до своїх східних колег.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *