ОСТАННІ НОВИНИ

Конфіденційність тестування забезпечуватимуть Луценко та Вакарчук

|

Президент України Віктор Ющенко доручив Міністерству освіти та науки та Міністерству внутрішніх справ забезпечити умови для конфіденційності при проведенні зовнішнього незалежного тестування. Про це йдеться в його указі від 21 березня, що є у «proUA».

МВС та Міносвіти мають забезпечити супроводження всіх етапів тестування: доставки та зберігання тестових завдань, попередження зловживань та порушень порядку проведення оцінювання під час організації та проведення тестування, безпечного підвезення учасників оцінювання із числа учнів загальноосвітніх навчальних закладів до пунктів тестування.

Також уряд повинен розробити та затвердити до 1 травня комплексний план дій з розвитку освіти в Україні на 2008– 2011 роки. Зокрема, Кабмін має забезпечити удосконалення системи підготовки педагогічних працівників, прискорення інтеграції України у міжнародний освітній простір, поліпшення виховної роботи з дітьми і молоддю.

Також Кабміну доручено вирішити в установленому порядку питання щодо забезпечення освітніх закладів підручниками, задоволення освітніх та мовних потреб українців, які проживають за межами України.

Уряд повинен забезпечити запровадження в загальноосвітніх навчальних закладах з навчанням мовами національних меншин проведення факультативних занять та вивчення окремих предметів українською мовою, забезпечити безоплатне здобуття педагогічними працівниками закладів з навчанням мовами національних меншин другої вищої освіти за спеціальністю «українська мова та література» тощо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *