ОСТАННІ НОВИНИ

Дошкільна криза: садочками забезпечено лише половину маленьких львів’ян

|

Незважаючи на те, що цього року планують відкрити додаткові 38 груп у дошкільних закладах Львова, проблема із дитсадками у місті залишається вкрай складною. Як повідомила «Львівський портал» начальниця управління освіти Львівської міської ради Надія Оксенчук, потребу в дитячих садочках у Львові забезпечено лише на 56 %, найскладніша ж ситуація із дитсадками у Галицькому районі міста та на Сихові.

Наразі ж у Львові функціонує 94 дошкільні освітні заклади, у яких виховують 18 тисяч 17 малюків. Натомість батьки ще близько 18 тисяч маленьких львів’ян наразі не мають жодної можливості забезпечити своїх дітей дошкільним вихованням і змушені чекати в безмежних імпровізованих чергах у дитячі садки.

Відтак дуже часто батьки «записують» своє дитя в дошкільний заклад уже в перші дні після його народження, аби через два-три роки отримати можливість реально віддати його до садочка. Натомість менш завзяті батьки, які наївно вірять у справедливість і право своєї дитини на безкоштовну дошкільну освіту, у разі спробі віддати дитину в садочок у реальному часі наштовхуються на відверту заяву завідувачів дитсадків: «Місць немає, і ми не хочемо вам давати надії на те, що ваша дитина потрапить у групу».

Водночас доволі значна частина дитячих садочків Львова досі перебуває в оренді комерційних структур. Що ж стосується побудови нових дошкільних навчальних закладів, то воно обходиться дуже дорого, не додають оптимізму батькам і часові рамки будівництва.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *