ОСТАННІ НОВИНИ

Верховна рада заборонила зовнішню рекламу тютюну та алкоголю

|

Рада заборонила рекламу алкогольних, слабоалкогольних напоїв і тютюнових виробів у засобах зовнішньої реклами. За ухвалення проекту закону в цілому проголосували 425 депутатів при необхідних 226, повідомляє proUA.

Таким чином, Рада обмежила рекламу цих продуктів у спеціалізованих виданнях, приміщеннях спеціалізованих торгових установ, відповідних виставках і заходах.

При цьому із списку такої продукції виключаються шампанське українського виробництва, колекційні вина, а також вина контрольованого найменування, що становлять культурну цінність.

Зокрема парламент заборонив використання в рекламі найменувань органів місцевого самоврядування у зв’язку з тим, що це може створити ілюзію того, що рекламований товар підтримується місцевою владою.

Також Рада зобов’язала рекламодавців використовувати в рекламі імена фізичних осіб тільки після отримання нотаріально завіреного дозволу на це.

Як повідомлялося, в кінці 2006 року парламент прийняв в першому читанні законопроекти № 1044 і №1044-1 «Про внесення змін і доповнень до Закону України «Про рекламу», а також проголосував за те, щоб об’єднати їх надалі в один документ.

У квітні 2007 року відповідний законопроект був прийнятий в другому читанні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *