ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині засіють понад 550 тисяч га

|

Понад 550 тисяч гектарів планують засіяти цього року на території Львівської області, повідомив під час прес-конференції заступник голови ЛОДА з питань АПК Іван Стефанишин.

За його словами, додатково буде освоєно близько 30 тис. га земель, а після юридичного оформлення документів у другій половині року – ще 25 тис. га. За словами чиновника, це дасть можливість змінити структуру валового виробництва у рослинництві, де зараз 70% припадає на картоплю та овочі.

Під урожай цього року посіяно 141 тис. га озимих зернових та 24,5 тис. га озимого ріпаку, що більше порівняно з 2007 роком відповідно на 10 та 11 тис. га.

За словами заступника голови Львівської облдержадміністрації, Львівщина на 100% забезпечена мінеральними добривами та насінням, він не очікує якихось сюрпризів у цих царинах.

І. Стефанишин також прогнозує, що урожай зернових цього року буде ліпшим за минулорічний, бо мінеральні добрива внесено вчасно, а до кінця травня погодних катаклізмів не прогнозують.

Водночас заступник голова ЛОДА зазначив, що приблизно 20% посівів цього року застраховані, бо банки, у яких беруть кредити сільгоспвиробники, зобов’язують страхувати посіви.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *