ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські студенти стали переможцями конкурсу «Новітній інтелект України»

|

Переможців регіонального відбіркового етапу ІІ Всеукраїнського молодіжного конкурсу «Новітній інтелект України» було визначено сьогодні. Переможці представлятимуть наш регіон у Києві, де пройде заключний етап національного конкурсу. Про це повідомляє прес-служба Львівської комерційної академії.

У Львові вперше відбувся такий конкурс, мета якого – пошук та підтримка талановитої молоді. Участь у проекті взяли 58 робіт, рівень яких оцінювала спеціальна конкурсна комісія, до якої увійшли провідні науковці, успішні бізнесмени, банкіри та ін. Регіональний етап пройшов завдяки підтримці Львівської комерційної академії. Організатором проекту є Міжнародний благодійний фонд «Україна 3000».

«Конкурс проводився серед трьох вікових категорій: учнів, студентів та викладачів (аспірантів). У кожній номінації відібрані переможці, також визначені другі і треті місця. Право ж представляти свій навчальний заклад і свій регіон у Києві мають лише ті, хто зайняв перше місце. Загалом до участі у конкурсі зголосились студенти та викладачі багатьох вищих навчальних закладів Львова. Що ж стосується учнів, то чимало приїхали з інших міст – Бродів, Борислава, Стрия тощо», – зазначив експерт департаменту наукових та освітніх програм Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000» Орест Микита.

Особливо цікавим був конкурс бізнес-ідей та соціальних проектів. Переможців у цих номінаціях обирали справжні «акули бізнесу», які очолюють провідні підприємства і бізнес-структури Львівщини. Кращим бізнес-проектом визнано ідею студента 3 курсу ЛНУ ім. Івана Франка Богдана Кідика, який запропонував створити розважальний комплекс для відпочинку (в тому числі навчальної бази екстремальних видів спорту) на території рекреаційної зони «Чортові скелі», вартість такого проекту становитиме 50 млн. грн.

А у конкурсі соціальних проектів перемогла ідея Антона Красуна, студента 2 курсу НУ «Львівська політехніка». Він пропонує створити у Львові центр побутової реабілітації для осіб з вадами зору «Гарна незряча господиня».

Володарі перших місць отримали від Львівської комерційної академії премії по 1000 грн., а ті, хто зайняв 2 і 3 місця, – по 500 грн.

«Ми радо відгукнулися на пропозицію МБФ «Україна 3000» організувати та фінансово підтримати цей конкурс. Адже виховання інтелектуальної, креативної молоді – це одне з найважливіших завдань нашого навчального закладу. Конкурс засвідчив, що інтелект у нас є, і він розвивається. До думок нашої молоді потрібно не лише дослухатись, а й брати їх за основу. Молодь продемонструвала різні погляди, різні підходи у вирішення гострих соціальних та економічних проблем і чітко розставила пріоритети», – розповів перший проректор Львівської комерційної академії Петро Куцик.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *