ОСТАННІ НОВИНИ

18 тонн помідорів та 21 тонн цибулі-сіянки в Україну не пустили

|

У міжнародному автомобільному пункті пропуску «Краковець – Корчова» (Львівська обл.) працівники митниці припинили 2 спроби незаконного ввезення на митну територію України сільськогосподарської продукції з Республіки Польща. В обох випадках товар переміщували громадяни України. Про це повідомляє прес-служба Державної митної служби України.

Відповідно до товаросупровідних документів, які перевізник надав до митного контролю, на адресу одного з підприємств України переміщували 9 480 кг яблук, 5 400 кг ківі та 3 600 кг помідорів загальною вартістю понад 5,3 тисячі доларів США. Однак під час проведення детального митного огляду напівпричепа-рефрижератора було встановлено, що в ньому переміщуються тільки 880 кг ківі та 17 980 кг помідорів загальною вартістю 45 299,4 грн. В іншому випадку замість заявлених у декларації 21510 кг цибулі ріпчастої вартістю понад 1,2 тисячі доларів США, переміщувалося тільки 9450 кг ріпчастої цибулі, шар якої лише прикривав собою інший вантаж, а саме – 12635 кг цибулі-сіянки вартістю 151620 грн.

Таким чином підприємці, подавши документи, що містять неправдиві дані щодо найменування, кількості та вартості товару, намагалися уникнути сплати митних платежів у повному обсязі. За цими фактами складено протоколи про порушення митних правил. Загальна вартість вилученого товару та транспортних засобів становить понад 600 тисяч гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *