ОСТАННІ НОВИНИ

Львівських школярів знайомлять з «живим мистецтвом»

|

У Львівській галереї мистецтв успішно завершився перший етап загальнонаціонального проекту «Живе мистецтво». Метою проекту стала популяризація українського мистецтва серед школярів, а також підвищення рівня знань про рідні музеї та збільшення кількості їх відвідувачів. Про це повідомляють ініціатори проекту.

Як зауважила фахівець зі зв’язків з громадськістю молочної компанії «Галичина» Наталя Головачко, «мистецтво живе, коли в нього є адресат». Саме тому упродовж двох місяців у львівських школах учням роздавали листівки-розмальовки з контурними зображеннями творів із колекції Львівської галереї мистецтв. Діти розмальовували листівки на власний смак, а згодом могли прийти до музею і порівняти їх з оригіналом.

За словами Н. Головачко, на сьогодні готовий наступний 18-тисячний наклад листівок, які розповсюджуватимуться у школах всіх районів Львова.

Окрім того, в рамках акції «Живе мистецтво» запроваджено конкурс «Мистецтвознавець». Його учасники описуватимуть враження від картини, які вони побачили в експозиції Львівської галереї мистецтв. Фіналістів конкурсу «Мистецтвознавець» буде визначено 25 травня цього року.

Також учасники проекту «Живе мистецтво» візьмуть участь у святі до Дня захисту дітей, під час якого відбудеться виставка дитячих розмальовок та творчих робіт.

Загалом під час першого етапу акції було роздано 18 тисяч листівок. Музейну експозицію відвідали понад тисячу учнів. Ініціатором цього проекту стала молочна компанія «Галичина».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *