ОСТАННІ НОВИНИ

ЛКП «Збиранка» тимчасово припинило свою роботу

|

Вчора, 3 березня, ЛКП «Збиранка» призупинило роботу з захоронення сміття. Про це у коментарі Presstime повідомив сільський голова Грибович Ігор Питель.

«Грибовицька сільська рада призупинила діяльність ЛКП «Збиранка» у вигляді захоронення твердих побутових відходів», — сказав Ігор Питель.

Питель пояснив, що таке рішення сільська рада прийняла у зв’язку з тим, що не дотримуються екологічні і санітарні норми захоронення, а також через те, що міська влада Львова не виконує комплексні заходи, які були затверджені Львівською облрадою. Він також повідомив, що сьогодні відбулась зустріч з міським головою Львова Андрієм Садовий, який пообіцяв до 21 березня найти інвестора для рекультивації.

«Міський голова запропонував, що він 21 березня зустрічається в Грибовичах з депутатським корпусом, виконкомом, приводить інвестора і каже точну дату коли розпочнеться рекультивація. І, мабуть, чекаємо від нього інформацію про нову ділянку під нове сміттєзвалище. То було сказано ним особисто, сьогодні при нас всіх», — розповів сільський голова Грибович.

За його словами, сьогодні сільрада буде вирішувати чи переносити рішення про зупинку ЛКП «Збиранка», і якщо відтермінує — то наскільки.

Як повідомляло агентство, термін експлуатації сміттєзвалища в Грибовичах вибіг в 2005 році. Проте мешканці навколишніх сіл дали згоду на продовження його експлуатації за умови виконання обласною та міською владою Львова пакету соціальних зобов`язань та проведення заходів щодо негайної рекультивації сміттєзвалища.

24 вересня 2007 року конкурсна комісія Львівської міськради з визначення інвестора з комплексної переробки сміття у Львові та рекультивації Грибовицького сміттєзвалища не винесла рішення через протест прокурора м. Львова. Протест прокурора стосується ухвали сесії Львівської міської ради від 24 травня, якою затвердили Концепцію впорядкування системи поводження з відходами. У протесті прокурора йдеться про те, що органи місцевого самоврядування затверджують програми, а не концепції, відповідно прокурор вимагає скасувати згадану ухвалу.

4 фірми подали заявки на конкурс з на визначення інвестора з комплексної переробки сміття у Львові та рекультивації Грибовицького сміттєзвалища: „Грінко” (Львів), Екологічна інвестиційно-технологічна компанія (Київ), СЦ-Сервіс-Центр Стрий” та італійська фірма Riciclaggі.

Це вже другий конкурс на рекультивацію сміттєзвалища. Минулого року конкурс не визначив переможця. Цього року Львівська міська рада затвердила концепцію поводження з твердими побутовими відходами, яка покладена в основу проведення нового конкурсу. 24 травня 2007 року Львівська міськрада затвердила Концепцію впорядкування системи поводження з твердими побутовими відходами у місті Львові. В ухвалі передбачено створення конкурсної комісії з визначення найкращого інвестиційного проекту з комплексного виконання робіт, пов’язаних з організацією поводження з ТПВ, будівництвом сміттєсортувального комплексу, рекультивацією та експлуатацією сміттєзвалища. Про це пише PRESSTIME.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *