ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині стартував «Марафон актуальних робітничих професій»

|

Від учора на Львівщині стартував «Марафон актуальних робітничих професій». Цей захід уже другий рік поспіль організовує обласний центр зайнятості. Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.

Мета цього заходу – популяризація серед широкого загалу, особливо молоді, ті професії та спеціальності, які користуються попитом на регіональному ринку праці.

У більшості районів та містах області відбуваються Дні професій, економічні та заохочувальні екскурсії, зустрічі і круглі столи з роботодавцями. Мета яких – можливість здобуття актуального фаху з подальшим працевлаштуванням на конкретних підприємствах.

У перший день Марафону більшість центрів зайнятості презентували професію швачки. Так, до Львівського міського Будинку праці завітали представники управління освіти, системи профтехосвіти, роботодавці, а також випускники чотирьох львівських загальноосвітніх шкіл. Перед ними виступили учні Львівського професійного ліцею та Міжрегіонального центру професійно-технічної освіти, художнього моделювання та дизайну, які демонстрували модний одяг, виготовлений власними руками, розповіли про свої навчальні заклади та улюблені професії, які здобувають. Школярі-випускники також мали змогу відвідати приватне підприємство «Майя», ознайомитися з технічним оснащенням швейного виробництва, умовами праці, перспективами кар’єрного росту.

Водночас, у Львівському міському центрі зайнятості відбувся круглий стіл на тему: «Здобуття робітничої професії – гарантія зайнятості та достойної заробітної плати».

А сьогодні у кількох центрах зайнятості проводять Дні столяра. Усього ж упродовж проходження марафону презентуватиметься 24 робітничі професії, актуальні на місцевих ринках праці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *