ОСТАННІ НОВИНИ

«Укрнафта» таки припинить видобуток нафти і газу на Заході України?

|

ВАТ «Укрнафта» готується до припинення видобутку природних ресурсів в Західних регіонах України. Про це сьогодні на прес-конференції заявив перший заступник голови правління з фінансово-економічних питань компанії Владимир Пустоваров, передає «ЛІГАБізнесІнформ».

За його словами, це пов’язано з тендерними процедурами. Він зазначив, що сума збитків від такого кроку для бюджету України складе 1 млрд. 688 млн.грн.

Також Пустоваров додав, що скорочення видобутку проводитиметься на збиткових родовищах. Такі дії він пов’язує з підвищенням рентної плати для видобутку енергоресурсів у декілька разів.

Нагадаємо, в ВАТ «Укрнафта» заявили, з 3 березня почне зупинку з метою консервації протягом двох тижнів 140 газових свердловин із загальним річним видобутком близько 950 млн. м куб. природного газу і 40 тис. т конденсату.

Раніше ВАТ «Укрнафта» заявлялапро намір скоротити обсяги видобутку природного газу, а також припинити відповідні геологорозвідувальні роботи.

У компанії повідомили, що це пов’язано з рішенням Національної комісії з регулювання електроенергетики про зниження ціни реалізації природного газу власного видобутку ВАТ «Укрнафта» для забезпечення потреб населення в 2008 році на 26,9% з 272,6 до 199,2 грн. (без ПДВ) за 1 тис. м куб. Національна комісія з регулювання електроенергетики (НКРЕ) збільшила ціну продажу газу власного видобутку для «Укргазвидобутку» на 7,69%, або на 14 грн за тис. куб. м до 196 гривень (без ПДВ) і зменшила для компанії «Укрнафта» на 29,49%, або на 80,4 гривень за тис. куб. м до 192,2 гривень (без ПДВ) на 2008 рік, передає proUA.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *