В Україні меншає прихильників російського вектора

|

Кількість українців, які пов’язують своє майбутнє з Європою, щороку зростає, натомість кількість прихильників російського вектора зменшується. До такого висновку дійшли експерти Інституту Горшеніна, порівнявши результати свого останнього соціологічного дослідження «Оборонної стратегії держави очима українців». Повідомляє УНІАН.

Як розповів експерт Інституту Горшеніна Володимир Застава, спостерігається стійка тенденція зменшення кількості людей, які пов’язують перспективи розвитку України з Росією, та збільшується кількість прихильників інтеграції України з Європейським Союзом.

За його словами, на сьогодні 28,6% українців пов’язують перспективи розвитку України з ЄС та 28,1% – з Росією, а в жовтні 2006 року цифри були 18,9% та 33,5% відповідно.

«Ця тенденція зумовлена й тим, що на фоні позитивних очікувань від політики Євросоюзу стосовно України, вступу до СОТ, можливе спрощення візового режиму, спостерігаються негативні очікування економічної загрози з боку Росії, йдеться про ціну на газ, «торгові війни», економічні санкції», – наголосив він.

Дослідження «Оборонна стратегія держави очима українців» проводив Інститут Горшеніна з 7 по 18 лютого 2008 року у 129 населених пунктах України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *