ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські нашоукраїнці вимагають скликання ради партії, а Кириленко вважає колишніх колег аморальними

|

Президія Ради Львівської міської організації партії «Наша Україна» прийняла сьогодні звернення до голови обласної організації партії Петра Олійника та голови партії «Наша Україна» В’ячеслава Кириленка із вимогою термінового скликання Ради Львівської обласної організації партії «Наша Україна» та Центральної Ради партії. Про це повідомляє офіційний сайт Львівської організації НСНУ.

«Зважаючи на неординарні політичні процеси в партії «Наша Україна», вихід з її лав когорти народних депутатів, вважаємо за необхідне провести внутрішньопартійну дискусію, дати оцінку поведінці народних депутатів, які вийшли з партії «Наша Україна», заслухати почесного голову партії Віктора Ющенка, щоб чітко визначити роль партії «Наша Україна» в сьогоднішній політичній ситуації», – йдеться у зверненні нашоукраїнців.

Натомість Голова Народного Союзу «Наша Україна» В’ячеслав Кириленко оприлюднив заяву, в якій вихід із лав партії керівника Секретаріату Президента Віктора Балоги та ще шести депутатів-нашоукраїнців назвав аморальним та абсурдним.

«Кожен політик має право вільно вийти з будь-якої партії й обрати інший шлях самореалізації. Однак відповідальні політики чесно інформують суспільство про причини і цілі своїх дій. Цілком очевидно, що приводи, подані нашими колишніми колегами як підстави виходу з партії, є надуманими. Заявляти про вихід з партії, почесним Головою якої є Президент України, обґрунтовуючи це бажанням підтримати Президента, не тільки аморально, але й абсурдно. Цілком очевидно, що такими діями наші колишні однопартійці свідомо чи несвідомо шкодять як Президенту Ющенку, так і найбільшій політичній силі, на яку Президент спирається в парламенті та суспільстві. Не менш абсурдними є звинувачення в недемократичності партійного життя, особливо якщо з ними виступають люди, які не лише давно не беруть участь у роботі керівних органів партії, а й місяцями навіть не бувають у її офісі», – йдеться в заяві Кириленка.

Відтак, він запевнив виборців, що, вийшовши з партії, народні депутати залишаються членами фракції Блоку «Наша Україна – Народна Самооборона» і мають виконувати волю виборців, коаліційну угоду і рішення фракції, або добровільно скласти депутатські мандати.

«Ми запевняємо наших виборців, що і надалі докладемо всіх зусиль, аби пропрезидентська демократична більшість у парламенті була непорушною», – наголосив В’ячеслав Кириленко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *