ОСТАННІ НОВИНИ

Прикордонні міста України і Польщі обговорять питання віз

|

Влада Перемишля та Львова звернеться до президентів України та Польщі, а також до Міністерств закордонних справ двох країн щодо видачі віз для мешканців прикордонних українських міст. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

На кордоні з Польщею 25 лютого відбудеться зустріч між представниками влади польських та українських міст. У зустрічі візьмуть участь представники міста Львова, Дрогобича, Мостиськ, Трускавця, Ярославля, Любачова, Перемишля, Радимна та Устшик Дольних.

Учасники зустрічі обговорять питання покращення умов перетину кордону і процедури оформлення віз для наших громадян. Також говоритимуть про розбудову і модернізацію існуючих митних переходів та про створення пунктів перетину кордону Малховіце – Нижанковчі та Мшанєц – Бистре, для полегшення переходу туристів. Також йтиме мова про скасування або зниження митного збору за оформлення віз.

Окрім цього, на зустрічі обговорюватимуть питання створення консульських пунктів Республіки Польща у кількох прикордонних українських містах із можливістю видавати у них короткотермінові туристичні візи громадянам України, а також про створення у Перемишлі консульського пункту України.

По завершенні зустрічі, її учасники підпишуть звернення до Віктора Ющенка, Леха Качинського, міністерства закордонних справ Польщі і України, міністерства внутрішніх справ та Адміністрації Республіки Польща.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *