ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові масово крадуть гальмівні котушки ліфтів

|

За останні 4 місяці у Львові масово почали викрадати гальмівні котушки ліфтів. Зокрема, на території Залізничного району минулого тижня зловмисники викрали дві гальмівні котушки у будинках №17 та №30 на вул. Петлюри. Про це сьогодні, 19 лютого, під час виїзного брифінгу розповіла голова Залізничної районної адміністрації Ірина Чілімова, повідомляє ЗІК.

За словами головного спеціаліста управління житлового господарства Львівської міськради Сергія Сало, викрадення котушок переросло у глобальну проблему. За минулий рік загалом зловмисники викрали 105 котушок, цього року вже 45.

Майстер ТзОВ «Ліфтеко» Йосип Леньо розповів, що раніше викрадення котушок було поодиноким явищем. Викрадачів здебільшого цікавили інші запчастини. Зараз котушки стали дуже популярними. Одна така котушка, за його словами, містить 4 кг міді, а вартість цього металу у пунктах прийому металолому – 25 грн/кг. А щоб придбати нову котушку, слід викласти близько 600 грн. Цим займаються комунальні підприємства, які не завжди знаходять кошти на ці потреби.

«Коли такий інцидент трапляється, ми одразу ж звертаємось у районні відділи міліції, але, на жаль, немає жодного випадку, коли б таке викрадення розкрили. І районні адміністрації, і ЛКП скеровували листи до правоохоронних органів, та на сьогоднішній день жодної відповіді чи інформації про цих зловмисників ми не отримали», – зазначила І. Чілімова.

Головний спеціаліст управління житлового господарства Львівської міськради Сергій Сало зазначив, що такі злочини повторюються. «Міліція лише відповідає, що проводить розшук. Звичайно, нас така відповідь не задовольняє, ми будемо звертатись до вищого керівництва міста і, можливо, за його участі впливатимемо на правоохоронні органи, пришвидшуватимемо їх роботу з розшуку зловмисників», – наголосив С. Сало.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *