ОСТАННІ НОВИНИ

За незаконно зрізані квіти шафрану Гейфеля чоловік має сплатити штраф 120 тисяч

|

Напередодні Дня закоханих на залізничному вокзалі Львова екоінспектори затримали мешканця с. Ком’яни Закарпатської області. У нього вилучили коробки з букетами квітів шафрану Гейфеля – близько 10 тисяч квіток, які були вирвані разом з цибулинами. Ця квітка належить до видів, занесених до Червоної Книги України. Про це повідомляє ZAXID.NET, посилаючись на Держекоінспекцію у Львівській області.

“Зараз проводять підрахунки завданої шкоди, але вже тепер можу сказати, що це близько 120 тис. грн, адже за одну квітку, що належить до червонокнижних видів, шкода становить щонайменше 12 грн. А якщо буде встановлено, що ці квіти зірвано на територіях природо-заповідного фонду, то розмір компенсації за шкоду, заподіяну незаконним збиранням або знищенням чи пошкодженням рослин, занесених до Червоної книги України, становить за кожну рослину шафрану Гейфеля, незалежно від її розміру, 515 грн. Крім цього, на порушника буде накладено штраф”, – розповів заступник начальника Держекоінспекції у Львівській області Леонід Кравець.

Усі зірвані рослини передано в Ботанічний сад, де їх висадили в закритий ґрунт. Згодом усі рослини перенесуть у природні умови.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *