ОСТАННІ НОВИНИ

Ющенко нагадав Садовому про стадіон та аеропорт

|

Президент України Віктор Ющенко провів зустріч із мерами міст, які прийматимуть Євро-2012. Головні питання зустрічі – стан робіт із підготовки та проведення Євро-2012 та нова редакція закону про держзакупівлі.

Говорячи про підготовку до Євро-2012, Президент зазначив, що «місто повинно нести ключову відповідальність як з точки зору розробки плану підготовки й проведення заходу, так і фінансування».

Віктор Ющенко підкреслив, що сьогодні проблеми у всіх містах, що прийматимуть ЄВРО, однаково гострі. Одна з найголовніших, за його словами, – повільне будівництво та упорядкування стадіонів. «Низькими темпами його проводять в Одесі та Харкові, не розпочато будівництво нового стадіону в Києві, лише нещодавно закінчився тендер на реконструкцію стадіону у Львові», – підкреслив В. Ющенко.

Він також констатував низький рівень підготовки аеропортів. Ідеться насамперед про Дніпропетровськ, Львів та Харків. Президент також звернув увагу на проблему транспортної інфраструктури. За його словами, тут мова йде про три головні напрями роботи: залізничне сполучення приймаючих міст та обслуговування на залізничних туристичних маршрутах; автодорожнє сполучення; автобусне сполучення. «Кожне з цих питань потрібно узгодити з урядом і зокрема з Міністерством транспорту», – наголосив глава держави.

Під час зустрічі з Главою держави ряд мерів порушили питання щодо надання містам, які прийматимуть ЄВРО-2012, спеціального статусу на період підготовки та проведення фінального турніру. Насамперед тут йдеться про пропозицію, щоб до доходів загального фонду місцевих бюджетів міст Дніпропетровськ, Донецьк, Київ, Львів, Одеса, Харків включити 50% податку на прибуток незалежно від форм власності (окрім комунальної) на фінансування заходів з підготовки та проведення ЄВРО – 2012. Окрім того, ряд міських голів пропонують також скасувати вилучення коштів до Державного бюджету до 2012 року.

Також окремої уваги на зустрічі було надано питанню нової редакції закону про держзакупівлі. Президент України сказав, що не підпише ту редакцію закону, який 12 лютого прийняла в першому читанні Верховна Рада. Він запропонував міським головам взяти участь у вдосконаленні цього закону. «Проект про держзакупівлі – це той проект, який ми повинні спільно узгодити і спільно виносити», – наголосив В. Ющенко. Президент підкреслив, що готовий внести закон про держзакупівлі у новій редакції до Верховної Ради як першочерговий.

Участь у зустрічі взяли Львівський міський голова Андрій Садовий, Харківський міський голова Михайло Добкін, Донецький міський голова Олександр Лук`яненко, Дніпропетровський міський голова Іван Куліченко, заступник Одеського міського голови Михайло Кучук, заступник Київського міського голови Анатолій Голубченко, Черкаській міський голова – член правління Асоціації мерів міст Сергій Одарич.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *