ОСТАННІ НОВИНИ

Колегія ДПА у Львівській області підсумувала роботу податківців за минулий рік

|

Розширене засідання колегії ДПА у Львівській області на тему «Підсумки роботи органів ДПС Львівщини у 2007 році, січні поточного року та завдання щодо забезпечення надходжень до бюджетів усіх рівнів у І кварталі 2008 року» відбулося учора, 14 лютого, у Державній податковій адміністрації у Львівській області.

У своєму вступному слові голова ДПА у Львівській області Віталій Хилюк зазначив, що за минулий рік органи ДПС Львівщини забезпечили надходження платежів до Зведеного бюджету України на суму понад 5 млрд грн. Порівняно з минулим роком бюджети всіх рівнів отримали коштів на 962,2 млн грн (або на 23,7 %) більше. Виконання бюджетних призначень, визначених Міністерством фінансів України, становить 100,5 %. До державної казни надійшло 2979 млн грн. До місцевих бюджетів області надійшло 1882,4 млн грн, що на 151, 8 млн грн більше від планованих показників.

Серед питань, які розглядали на засіданні колегії, – своєчасне відшкодування ПДВ та удосконалення процесу його адміністрування. «Насамперед буде відшкодовано заборгованість великим підприємствам – виробникам, експортерам, які не використовують багатоступеневі ланцюги постачання продукції. Підприємства-виробники, що здійснюють експорт продукції та торгівельні підприємства-експортери, першими включатимуться в реєстри на відшкодування ПДВ за умови забезпечення ними адекватного рівня податкового навантаження з податку на прибуток», – пояснив позицію ДПАУ Віталій Хилюк.

Зокрема, податківці Львівщини докладно обговорили такі важливі напрями роботи, як подання реєстрів податкових накладних в електронній формі, скорочення податкового боргу, боротьбі з ухиленням від сплати податків, організації контролю за діяльністю фінансово-промислових груп, перевірках діяльності збиткових підприємств, акцизного збору, питання виплати заробітної плати окремими підприємствами регіону, декларування доходів громадян. Розглядали також питання про результати розгляду скарг платників податків, причини скасувань податкових-повідомлень-рішень та заходи щодо усунення недоліків, повідомляє офіційний сайт ДПА у Львівській області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *