ОСТАННІ НОВИНИ

Єпископи благословили святкування 400-річчя наукової бібліотеки ЛНУ ім.Франка

|

Наукова бібліотека Львівського національного університету ім. Івана Франка від сьогодні розпочала святкування 400-річчя свого заснування. Про це повідомляє ZIK.

Першим з низки заходів, присвячених ювілею, стала репрезентація видань Видавничого відділу Української православної церкви Київського патріархату. В урочистостях взяли участь: ректор Київської Духовної Академії і Семінарії, голова Видавничого відділу Української православної церкви Київського патріархату, архієпископ Переяслав-Хмельницький Димитрій (Рудюк), єпископ Самбірсько-Дрогобицький Матвій, проректор з наукової роботи ЛНУ ім. І. Франка Богдан Кодур, директор бібліотеки ЛНУ ім. І. Франка Василь Кметь та інші.

За словами архієпископа Дмитрія, на презентації представлено богослужбову і наукову літературу, видану Видавничим відділом УПЦ КП впродовж 1998-2008 років. Владика підкреслив значний особистий вклад у переклад і редагування книг (в тому числі повного видання Біблії) патріарха Київського і всієї України-Руси Філарета.

З вітальним словом до присутніх звернувся також проректор з наукової роботи ЛНУ ім. І. Франка Богдан Кодур, який нагородив архієпископа Дмитрія медаллю „150 років від дня народження Івана Франка”.

Підсумовуючи зустріч, директор бібліотеки ЛНУ ім. І. Франка Василь Кметь, підкреслив, що за останні десять років Видавничий відділ УПЦ КП перетворився на потужну установу, що веде широкий суспільний і міжцерковний діалог.

За його словами, бібліотека ЛНУ буде організовувати подібні заходи кожного першого вівторка, впродовж усього 2008 року.

„Звичайно, це будуть не такі масштабні репрезентації, але ми будемо намагатися максимально наблизити українські видавництва до наших читачів”, – підкреслив Василь Кметь.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *