ОСТАННІ НОВИНИ

Дрогобич пішов шляхом Львова – міського голову усунули достроково

|

Сьогодні, 13 лютого, під час засідання сесії Дрогобицької міськради депутати проголосували за дострокове припинення повноважень міського голови Миколи Гука. Голосування було таємним.

Як повідомив власкор ZAXID.NET, за це рішення проголосували 38 депутатів, проти – 3, утрималися – 2, один бюлетень був визнаний зіпсутим, ще один депутат не голосував. Микола Гук – представник КУНу, тепер в.о. міського голови Дрогобича буде секретар міської ради Дрогобича від “Нашої України” Алла Гладун.

Лідер фракції “Наша Україна” у міській раді Богдан Іванців вважає, що міський голова Микола Гук поступив незаконно, коли дозволив виконавчим органам виконати рішення Вищого адміністративного суду України. Саме на підставі рішення цього суду було приватизовано трудовим колективом дрогобицьке комунальне підприємство “Кінотеатр – Прометей”.

Також Богдан Іванців закидає Миколі Гуку, що той своїм розпорядженням зупинив дію ухвали Дрогобицької міської ради, згідно з якою львівській фірмі було передано в довгострокову оренду цілісний майновий комплекс комунального підприємства “Міський парк культури та відпочинку”. При прийнятті цієї ухвали не було взято до уваги заяву, що надійшла від трудового колективу, котрий виявив бажання взяти в оренду своє підприємство. Саме Закон України “Про оренду державного та комунального майна” надає трудовому колективу перевагу при оренді підприємства перед іншими претендентами.

Міський голова Микола Гук вважає, що всі його дії відповідають чинному законодавству. Адже насамперед необхідно виконувати положення Конституції України та чинних законів, а не рішення депутатського корпусу, що їм суперечать.

Саме ці дії Миколи Гука стали для депутатського корпусу першопричиною внесення у порядок денний пленарного засідання питання щодо дострокового припинення його повноважень, як дрогобицького міського голови.

У Дрогобицькій міській раді налічується 50 депутатів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *