ОСТАННІ НОВИНИ

Мирослав Попович прочитає в УКУ лекцію «Людина і свобода»

|

Український учений, директор Інституту філософії імені Григорія Сковороди НАН України Мирослав Попович приїде до Львова 13 лютого і прочитає в Українському католицькому університеті лекцію на тему “Людина і свобода”. Цією лекцією кафедра філософії УКУ започатковує сертифікатну програму “ІНША ЄВРОПА: вчитуючись в альтернативи”.

“Мирослав Попович є одним із визначних європейських інтелектуалів, якому дуже близька європейська тематика. У значній частині зі своїх понад сотні дуже поважних наукових досліджень, розвідок, монографій він досліджує європейську філософію, культуру та історію. Тема його лекції тісно пов’язана з тематикою сертифікатної програми нашої кафедри, адже проблема людини й свободи була актуальною практично в кожному столітті, що його проживала Європа. Гадаю, що виступ Мирослава Поповича в УКУ, яким відкриємо сертифікатну програму, буде чудовим запрошенням для всіх нас замислитися над європейською тематикою, над розвитком філософії у Європі”, – каже завідувач кафедри філософії УКУ Володимир Турчиновський.

Мирослав Попович є також головним редактором журналу “Філософська думка” і автором понад 100 наукових праць з проблем логіки, методології та філософії науки, філософії й історії культури. За працю «Нариси історії української культури» у 2001 році отримав Національну премію України імені Тараса Шевченка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *